توضیحات کامل :

تحقیق مكتب فلسفی اگزیستانسیالیسم ( هستی گرایی )

 

مقدمه

اگزیستانسیالیسم مهم ترین مكتب فلسفی ادبی در ادبیات قرن بیستم اروپا به شمار می آید . این مكتب چنانكه از نامش پیداست متوجه ی وجود انسانی است .

حول فرد انسانی چون ی آگاه دور می زند ؛ به حس بی معنایی  پوچی هستی انسانی ، و نگرانی دلهره ای كه به جان هر انسانی رسوخ می كند می پردازد .

 

آشنایی با آرای

مکتب اگزیستانسیالیسم

( هستی گرایی )

اگزیستانسیالیسم مهم ترین مکتب فلسفی ادبی در ادبیات قرن بیستم اروپا به شمار می آید .این مکتب چنان که از نامش پیداست ، متوجه وجود انسانی است کی یر کگارد kierkergard      (1855-1813م.) فیلسوف و نویسنده ی دانمارکی بنیان گذار این مکتب فلسفی محسوب می شود .

 

دو فیلسوف آلمانی ، مارتین هایدگر ( ولادت 1889م . ) و کارل یاسپرس ( ولادت 1883م.) به بررسی و تفحص در افکار و آراء « کی یر کگارد »پرداختند و این مکتب به محافل ادبی راه یافت و سپس توسط فیلسوفان فرانسه به پیشوایی گابریل مارسی ( متولد 1889 م . )پرچم دار اگزیستانسیالیسم مسیحی و ژال پل سارتر

 ( 1905-1980م. ) رواج یافت و به منتهای قدرت و شهرت رسید و در ادبیات معاصر اروپا تاثیر عمیقی به جای گذاشت .

از اصول اساسی که اینان همگی بر آن همداستان شده اند ، این است که اینان با فیلسوفان پیش از خود مخالف اند و این از این روست که فلسفه ی آنان تجریدی و عقلانی نیست بلکه بررسی ظواهر وجود است که در موجودات متحقق است و از این رو ، « هستی گرای » را سرگرم بازیابی و کشف « وجود » مجرد نمی سازد و او را از درنگ ورزیدن بر سر « موجود » باز

 نمی دارد بلکه او را پای بند آن چنان وحدتی می سازد که از « وجود موجود » جدایی پذیر نیست و این به معنای آن گونه وجودی است که انسان از رهگذر آن بر زندگی دست می یابد .

 

صفحه فهرست:

مكتب اگزیستانسیالیسم ( هستی گرایی )

فرم در ادبیات اگزیستانسیالیسم

فلسفه پردازی اگزیستانسیالیسم

بن مایه های اگزیستانسیالیسم

تقابل اندیشه های رمانتیك ها و اگزیستانسیالیسم ها

دلهره ی اگزیستانسیالیسم

اگزیستانسیالیسم در ادبیات

منابع و ماخذ